Thursday, November 26, 2009

Nederlandse overheidsinstanties verre van service gericht..

Na erg veel klachten te hebben gehad van mensen die uitkeringsgerechtigd zijn hebben we toch besloten dit op deze weblog te plaatsen.

Vanuit erg veel plaatsen in Nederland komen meldingen binnen dat stukken met opzet achter worden gehouden om zo uitkeringen tegen te gaan en het aantal ""laag"" te houden.

Uitkeringen worden op deze manier ongehoord tegengewerkt en dwars gelegen. Op veel plaatsen is sprake van extreme situaties waardoor ook grote irritatie is ontstaan bij hulporganisaties zoals CMD..

Het leek ons dan ook noodzakelijk eens de aandacht op dit punt te zetten en ervoor te zorgen dat het onmogelijk word deze smerige manier van werken tegen te gaan.

U word vele malen verzocht stukken opnieuw aan te leveren terwijl deze al aangeleverd zijn ondanks personen die als getuige dienen. Dit kunt u doen..

Mocht u op ook maar een wijze bewijsstukken aan moeten leveren doet u dan het volgende. De Nederlandse wet geeft erg duidelijk aan dat u in het recht staat een ontvangstbewijs te ontvangen OOK van instanties zoals de Sociale diensten..

* Vraagt u om handtekening en paraaf van de persoon waar u de bewijsstukken
achterlaat.

* Zorg dat erg duidelijk is aangegegeven om welk document het gaat en hoeveel
bijlagen het gaat zodat voorkomen kan worden dat achteraf toch stukken verdwijnen
bij de sociale diensten of andere instanties..

* zorg dat het bewijsstuk(ken) afgestempeld word door sociale dienst of andere
intstanties. dit zijn ze verplicht met naam , paraaf gemeente stempel en datum van
afgifte.

* Afspraken nooit alleen gaan altijd iemand meenemen als getuige, meestal zit er bij
Sociale diensten ook een extra persoon naast dus is het ook UW recht dit te doen..

* Maak elke afspraak schriftelijk en bevestig deze ook schriftelijk.

* Zorgt u dat u altijd in bezit bent van copie van bewijstukken..

Ook instanties zijn u verplicht een ontvangsbewijs af te geven omdat het gaat om
bewijsstukken..

Ook is ons bekend dat erg veel mensen die lange tijd ziek zijn geweest en niet in staat waren geweest te werken gewoon zonder pardon de uitkeringen stop werden gezet, deze werkwijze gaat alle propossies te boven en is verre van democratie...

Ons is het opgevallen dat op erg veel plaatsen de werkwijzen erg onbeschoft zijn, er is sprake van extreme gevallen waarbij mensen die opgenomen waren met een hartinfarct de uitkering stop werden gezet en opnieuw aangevraagd moesten worden.

Op deze manier werk je mensen alleen maar meer en meer in de problemen en ontstaat een zeer gevaarlijke samenleving.

Deze zeer onbeschofte werkwijze vanuit de Nederlandse overheid aangestuurd gaat ook ons veel en veel te ver en is ook de reden geweest dat we dit punt aan willen geven omdat velen met u in hetzelfde schuitje zitten.

Laat u dus niet het laantje uit sturen en zorgt u dat u gewoon net zoals deze instanties van u verwachten ook andersom een bewijsstuk krijgt dat het bewijsdocument aangeleverd is bij wie, op welke plaats op welke data..ingeleverd is het voorkomt u maanden/jaren-lange problemen en versnelt de werkwijze van de overheidsinstanties...

Naar ons idee is het uiteraard de schuld van de Nederlandse overheid welke zich groots voordoet dat uitkeringen teruglopen maar in werkelijkheid steeds meer en meer mensen in de grote problemen storten doordat deze belanden in schuldsaneringen, eindeloze situaties en vooral immens grote problemen straks omdat een samenleving is ontstaan die extreem gevaarlijk is geworden en op het punt staat te escaleren en zich tegen de overheid aan het richten is..

Naar ons idee is dit toch alle redenen tijdig aan de bel te trekken Den Haag eens wakker te schudden dat het moedwillig stopzetten van uitkeringsgerechtigden en het dwarsliggen ervan niet komt tot oplossingen maar zorgt voor grootschalige escalaties waarbij de situatie in Nederland er niet beter op word..

Bij het Christelijk beleid van dit kabinet Balkenende is dus een zeer groot vraagteken te zetten, in hoeverre moet het nog verder gaan mensen in Nederland zo dwars te zitten...