Wednesday, October 14, 2009

Oostenrijk, Duitsland en Polen melden extreme sneeuwval..

Oostenrijk in de greep van winterweer

WENEN - Grote delen van Oostenrijk worden geteisterd door streng winterweer. Bijzonder zwaar getroffen is de deelstaat Steiermark, waar sneeuwval en winden met orkaankracht sinds dinsdag talrijke ongevallen en schade hebben veroorzaakt. Ook is deels de stroom uitgevallen, meldde de Oostenrijkse omroep RF woensdag.

Winter van start


Bij een meetpost bij Salzburg werd in de nacht van dinsdag op woensdag 40 centimeter sneeuwval gemeten. Dat is de grootste hoeveelheid in dit jaargetijde in een kwart eeuw. De sneeuwgrens ligt op 300 meter.

Op meerdere wegen zijn al sneeuwruimers ingezet. In de deelstaat Vorarlberg waren er treinvertragingen, omdat omgewaaide bomen op meerdere plekken het spoor blokkeerden.

Volgens meteorologen houdt het winterweer in Oostenrijk aan. De verwachting is dat ook donderdag in delen van het land sneeuw zal vallen.

Door gladheid kwam in de Duitse deelstaat Beieren, die aan Oostenrijk grenst, een man om het leven. De automobilist slipte op een brug met ijzel. Hij botste frontaal tegen een voertuig.

Polen

Ook Polen meld zeer veel overlast van extreem winterweer.

Grote delen van Warschau en ook andere delen van Polen is de stroom uitgevallen, het leger is grootschalig ingezet mensen te bevrijden uit auto,s en ondergesneeuwde huizen.