Friday, March 21, 2008

Waarschuwing snelwegen Duitsland Oostenrijk Frankrijk en Zwitserland wegens zware sneeuwval

Hevige sneeuwval in Duitsland voor vakantieuittocht

Wie vandaag op vakantie vertrekt en door Duitsland moet, kan best goed uitkijken. Duitsland wordt plaatselijk getroffen door hevige sneeuwval en de wegen zijn op sommige plaatsen glad. Ook in andere vakantielanden zorgt het weer voor problemen.

Automobilisten moeten onder meer in de Duitse deelstaten Rijnland-Palts, Hessen en Saksen rekening houden met hevige sneeuwval en ook in de Eifel is het glad door sneeuw. In het zuiden van het Zwarte Woud zou zelfs sprake zijn van een sneeuwstorm. Automobilistenvereniging VAB waarschuwt reizigers om rekening te houden met slechte rijomstandigheden door sneeuwval op de A3 Keulen-Frankfurt, de A7 Würzburg-Ulm, Hamburg-Hannover en Ulm-Reutte, en op de A8 Stuttgart-München. Winterbanden zijn de komende dagen verplicht in Duitsland.

In Frankrijk wordt het vrachtverkeer in de omgeving van Besançon en Pontarlier opgehouden door de slechte rijomstandigheden. In Oostenrijk is winteruitrusting op de wagen (sneeuwkettingen en/of winterbanden) verplicht bij winterse omstandigheden tussen 1 november en 15 april. De passen en wegen Timmelsjoch, Staller Sattel, Hahntenjoch, Grossglockner en Nockalmstrasse hebben er een wintersluiting.

Zwitserland kampt volgens VAB met zware sneeuwval op de snelwegen A1 Genève-Lausanne en A9 Lausanne-Pontarlier en met sneeuwval op de passen Bernina, Julier, Maloja, Ofen, Simplon en Wolfgang. Winteruitrusting is er aanbevolen. De Zwitserse passen Albula, Col de la Croix, Fluëla, Furka, Gotthard, Grimsel, Grote Sint Bernhard, Klausen, Livigno, Lukmanier, Nufenen, Oberalp, Pragel, San Bernardino, Splügen, Susten en Umbrail zijn gesloten.