Tuesday, June 26, 2007

VERVOLG NOODWEER ENGELAND

LONDEN - Het noodweer dat over Groot-Brittanniƫ raast, heeft in het noorden van Engeland maandag aan zeker drie mensen het leven gekost. Hulpdiensten waren uren bezig om in overstroomde gebieden tientallen gestrande mensen te redden, soms met gebruik van helikopters.

In de omgeving van Hull is de noodtoestand uitgeroepen. Ondanks dramatische reddingspogingen verdronk in de stad een 28-jarige man nadat hij was vastgeraakt bij het ontstoppen van een afvoerpijp. In Sheffield werd het lichaam gevonden van een 13-jarige jongen die was meegesleurd in een rivier. Een 68-jarige man kwam om het leven toen hij tijdens een overstroming probeerde uit zijn auto te komen, aldus de omroep BBC.

Uit angst dat een dam het begeeft, evacueren de autoriteiten in de nacht van maandag op dinsdag ten minste 250 mensen uit hun huizen ten noordoosten van Sheffield. De dam in het plaatsje Roterham dreigt als gevolg van de zware regenval te barsten.

Meteorologen waarschuwden maandagavond dat de regenval nog niet ten einde is. Plaatselijk kan in het noorden en oosten van Engeland tijdens een etmaal meer regen vallen dan doorgaans in heel juni valt.