Friday, March 17, 2006

nieuws

Israël bevestigt vogelgriep

Uitgegeven: 17 maart 2006 10:29
Laatst gewijzigd: 17 maart 2006 11:25

JERUZALEM - Israël heeft vrijdag bevestigd dat enkele dode kalkoenen die op twee boerderijen in het zuiden van Israël zijn gevonden, zijn bezweken aan het vogelgriepvirus H5N1. Dat heeft het ministerie van Landbouw vrijdag gezegd.

Eerder bleek al uit de voorlopige laboratoriumtesten dat de vogels vermoedelijk waren besmet. De onderzochte vogels zijn afkomstig van kibboetsen waar in totaal 10.000 kalkoenen zijn bezweken.



Drie mensen van de kibboets Ein Hashlosha, in de Negevwoestijn, zijn vrijdag in het ziekenhuis opgenomen, omdat ze mogelijk besmet zijn geraakt, aldus de krant Haaretz.


Ook in Azie word gemeld dat honderduizenden vogels reeds het loodje hebben moeten leggen dit heeft direct impact op de prijsmarkten wereldwijd en zal groots merkbaar worden.
De mens word de komende tijd vrijwel verplicht geen vlees meer te eten maar over te gaan op natuurlijke voeding.
Zoals een ieder bekend is hangt vogelgriep al enige tijd in de lucht en is e herkennen in de magnetische atmosfeer van Moeder Aarde.

Bv de tennis industrie word al gemerkt dat vogelgriep uitbraken zorgen voor problemen de shuttles die gemaakt zijn van originele veren kunnen niet gefabriceerd worden en beginnen nu schaars te worden.