Wednesday, March 29, 2006

nieuws ( lucht)

Schoolkinderen onwel tijdens gymles


VLAARDINGEN - Een tiental kinderen van christelijk basisschool 't Ambacht in Vlaardingen is woensdagmorgen onwel geworden tijdens de gymnastiekles. Hulpdiensten zijn ter plaatse om na te gaan wat de oorzaak is. Volgens een politiewoordvoerster zijn de kinderen duizelig en misselijk.

Vijf kinderen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De anderen zijn, nadat ze waren opgevangen en onderzocht in de nabijgelegen Jan Ligthartschool naar huis gestuurd. De ouders hebben een brief meegekregen waarin ze het advies krijgen de kinderen goed in de gaten te houden. Klachten variëren van hoofdpijn tot misselijkheid en diarree.


Vreemde lucht

De kinderen kregen gymles in een zaal aan de Meidoornstraat. Daar en op de Jan Ligthartschool verricht de Milieudienst Rijnmond metingen. Volgens de zegsvrouw van de politie roken collega's bij binnenkomst een vreemde lucht.

Burgemeester T. Bruinsma ontkent eerdere berichten van de politie dat aan het gebouw onderhoudswerkzaamheden plaatsvonden.

Informatieavond

Ook zijn er vrijdag volgens hem geen kinderen onwel geworden in de gymzaal, zoals eerder werd beweerd. Voor de ouders komt zo spoedig mogelijk een informatieavond, aldus Bruinsma.