Thursday, March 30, 2006

do 30 mrt 2006, 19:53
Groen licht voor Franse jongerenwet

PARIJS - De Franse Constitutionele Raad heeft donderdag de omstreden wet over versoepeling van het ontslagrecht voor jongeren goedgekeurd. Volgens het tienkoppige staatsorgaan is de wet niet in strijd met de grondwet, zoals de Socialisten hadden betoogd.

Door de goedkeuring staat het president Chirac nu vrij de wet, waartegen massaal is betoogd, officieel te tekenen.
De wet voorziet erin dat jongeren met een nieuw arbeidscontract binnen twee jaar zonder opgaaf van redenen ontslagen kunnen worden. Premier De Villepin beschouwt de wet als een effectief wapen om de hoge werkloosheid te bestrijden. Hij heeft tot dusver geweigerd de wet in te trekken of te wijzigen.

Studenten en vakbonden voeren al weken actie tegen de wet. Het voorlopige hoogtepunt was de landelijke dag van manifestaties en stakingen afgelopen dinsdag. Voor 4 april is een nieuwe nationale actiedag aangekondigd.



( opmerking; blijkbaar heeft ook de franse regering lak aan haar eigen bevolking dit is volgens ons de perfecte voeding voor de personen om een complet offensief tegen de de regering aldaar te bekokstoven om zo de franse regering ten val te gaan leggen, wij houden ons hart vast bij de komende ontwikkelingen van Frankrijk.)