Sunday, September 26, 2010

Sang Real... verwijzing naar waarheid..

Wat is de heilige graal?

Algemeen wordt aangenomen dat de heilige graal de beker is waaruit Jezus dronk tijdens het laatste avondmaal. De beker zou ook gebruikt zijn tijdens de kruisiging om het bloed van Christus op te vangen. Volgens de overlevering is deze door Jozef van Arimathea in veiligheid gebracht, al weet niemand waar. De heilige graal is tevens de verwijzing naar dat deel in onze hersenen waar de informatie samenkomt en gesplitst word. De stof die in ons leven word toegevoegd is de verwijzing naar de emotie en of het gedrag van ons menszijnde.

Er zijn mensen die beweren dat verhalen over de heilige graal pas voor het eerst opdoken in de twaalfde eeuw, nadat een Franse monnik een roman schreef waarin Koning Arthur samen met zijn ridders van de Ronde Tafel op zoek gaat naar de graal. Lang voor die tijd was er echter al een mondelinge traditie waarin het verhaal van de heilige graal verteld werd.

Dan Brown oppert in de Da Vinci Code dat de heilige graal een aantal documenten zijn die bewijzen dat Jezus getrouwd was met Maria Magdalena, en dat ze samen een dochter kregen: Sarah. Die gedachte is niet nieuw maar kan nog steeds niet worden bevestigd omdat geen medewerking verleend word aan onderzoeken naar dit geschied.

In het boek 'Het Heilige Bloed en de Heilige Graal' uit 1982, waar veel van de theorieen in de Da Vinci Code op gestoeld zijn, wordt voor het eerst gesteld dat de heilige graal niets anders is dan de bloedlijn van Jezus nooit hebben veel mensen erbij stilgestaan dat de heilige graal in een ieder van ons zelf gecreerd is.

Volgens de theorie in dit boek verhuisde Maria Magdalena, de echtgenote van Jezus, na zijn dood samen met haar kinderen naar Frankrijk. Haar nageslacht zou de basis hebben gevormd van de Merovingen, de eerste koninklijke dynastie van Frankrijk. De kastelen die rond de Loire liggen zijn op gericht op de groundmap van de heilige graal. Er zijn kastelen die met opzet 360 kamers hebben gekregen om voor alle "engelen een kamer te kunnen huisvesten. De verwijzing van het overlijden van Da Vinci in de loire streek is een regelrechte verwijzing naar de groundmap van de heilige graal.

In 'Het Heilige Bloed en de Heilige Graal' (en ook de Da Vinci Code) wordt gemeld dat het Oudfranse woord Sangreal niet staat voor San Greal (heilige graal), maar voor Sang Real (koninklijk bloed). De heilige graal is dus het stukje bewustworden van ons mens zijnde allen te beseffen dat we onderdeel mogen uitmaken van het God zijn, het creeren en het samenstellen van liefwaardige en zeer hoogaanstaande energie gekoppeld aan de heilige graal.



De zoektocht naar antwoorden op de vraag wat de heilige graal is en waar hij zich bevindt, gaan dus onverminderd door.


Weten is bewustworden, zoeken is leren vallen en weer sneller leren opstaan, het leren delen is slechts kwestie van het ontdekken van de sleutels in tijd...

De heilige graal... meer dan u denkt...