Thursday, September 23, 2010

Kernhem Ede Bloedsteen..




Blijkbaar doet de naam bloedsteen zijn eer opnieuw aan, of een of ander persoon heeft rodevloeistof op de steen gegooid of er word inderdaad weer opnieuw geofferd.. De samenwerkende omstandigheden doen ons echter iets heel anders laten zien. In het bloed ziet men een vrouwfiguur staan welke symbool staat voor vrouwe Luna..

De bomen rondom Kernhem hebben speciale oerbetekenissen welke gericht zijn op de pentades omtrent rebirth, leven en dood, Wisdom, confidence en wijsheid, de mooiste boom die rond de pentade staat van het doolhof is de boom Gods welke uit vijf vertakkingen bestaat.

Navolgend bericht zet u wellicht tot nadenken dat er veel meer bestaat tussen hemel en aard...

'Lichtbollen' op Kernhem Citaat Ede Stad...



EDE - Er doen zich vreemde verschijnselen voor op landgoed Kernhem, Gevoelige personen zeggen in en om de Doolhoflaan lichtwezens te zien en met een simpele camera zet je lichtbollen op de foto. Tenzij de bollen je bedoelingen wantrouwen, zegt Ed Vos, publicist over lichtfenomenen. Maandagavond leidde hij een excursie in het Kernhemse bos.

Met z'n zevenen betreden we een uur voor zonsondergang landgoed Kernhem. Vooraf adviseert Ed om niet ter plekke al foto's te wissen. Vaak ontdek je thuis achter de computer pas goed wat er op het pixelscherm is vastgelegd. Ed Vos woont zelf in het westen van het land, maar heeft een vriendin in Ede, met wie hij regelmatig in Kernhem komt. Al vijftien jaar houdt hij zich bezig met lichtbollen, graancirkels en merkwaardige fenomenen. In zijn boek 'Orbs en andere lichtfenomenen', staan honderden opnamen van 'multidimensionale bewustzijnsvormen', zoals hij ze noemt.

Landgoed Kernhem beschouwt hij als een ,,mystieke krachtplaats'' waar energieën rondwaren, mogelijk uit de tijd van de Kelten die er inwijdingen en andere rituelen hebben uitgevoerd.

Een grote, platte steen midden op het pad wordt door Ed een inwijdingssteen genoemd. Hoe hij dat weet? ,,Dat voel ik gewoon'', is het antwoord. Over de lichtbollen ('orbs') kan hij uren praten. Hij heeft het dan over stijgingen in de Schuman-frequentie, over de intelligentie van lichtbollen, hun voorkeur voor blije situaties en de interactie tussen lichtwezens en de fotograaf die 'op hen afkomt'. Vaak is een lichtbol alleen op de foto te zien, maar soms ook met het blote oog.

Vanavond treffen we het. Overal duiken lichtbolletjes op, tot zelfs tegen de kleding van de journalist aan. ,,Ze vertrouwen erop dat je een objectief stuk schrijft'', lacht Eds vriendin Lennie. Naarmate het donkerder wordt en we dieper het bos inlopen, wordt de sfeer spiritueler. Iemand slaat een sonoor ritme op een meegebrachte trommel. Anderen gaan met de ogen dicht op de grote steen op het pad staan, in de Edese volksmond 'bloedsteen' geheten. Manon heeft om lichtwezens te trekken een kristallen schedel bij zich, een andere vrouw gaat ermee op de steen staan en begint te zingen. ,,Er is veel kracht in de omgeving voelbaar'', klinkt het naast mij.

Ik ontdek op de display van mijn fototoestel een grote blauwe lichtbol boven het bladerdek op het pad. ,,Dat is een heel mooie'', bewondert de groep mijn opname. Ed Vos vindt het gezelschap inspirerend. Soms worden er tijdens excursies veel kritische vragen gesteld. ,,Dat mag wel'', zegt hij. ,,Ik was zelf eerst ook heel sceptisch. Bij stichting Skepsis zeggen ze dat lichtbollen in werkelijkheid stofjes zijn die dichtbij de lens rondzweven, maar ik heb ook bollen met andere vormen gefotografeerd en lichtbollen achter blaadjes aan boomtakken.''

Voor Ed Vos staat het onomstootbaar vast. Lichtbollen behoren tot een domein 'buiten ons'. Landgoed Kernhem is een plek waar bijzondere fenomenen zomaar verschijnen. Ed geeft lezingen over deze verschijnselen en houdt excursies naar Kernhem. Hij vertelt met genoegen ook over lichtverschijnselen, onderaardse gangen, energetische leylijnen en ufo's.

Bron: Edestad.nl