Thursday, August 05, 2010

Mens "helpt" onbewust pole shift mee... Belgie plant miljoen bomen... ( de morgen) www.ge-di-christi-re.com...


( waar in de Amazone miljoenen bomen gekapt zijn.. komen er in ENKEL Europa al jaarlijks miljoenen nieuwe bij...) er is dus geen sprake van opwarming of afkoeling aarde maar VERSCHUIVEN van klimaatzones... De nieuwe polen zullen nog voor 2012 gecreerd worden. de aankomende winter zullen de eerder genoemde gebieden rekening moeten gaan houden met temperaturen van ruim 80 graden onder nul. Door het eerder verschuiven van de klimaatzones zoals Noord en Zuid polen en het creeren daarvan in enkele uren tijd waren vele dieren zoals Mamoets etc uitgestorven. Nu echter zal dit zelfde gaan gebeuren in de warmere gebieden welke af zullen koelen. Het is dus nogmaals van levensbelang voor het voortbestaan zoals dieren als Olifantn etc deze dieren tijdig te verplaatsen naar veilige oorden.

Re..

'Eén miljoen bomen voor Vlaanderen' op schema
04/08/10 17u07

In het kader van de campagne "1 miljoen bomen" zijn de voorbije twee jaar al 709.580 nieuwe bomen aangeplant. Dat zegt de Vereniging voor Bos in Vlaanderen (VBV). De actie loopt nog tot in 2012.

De campagne van de VBV en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) werd in 2008 gelanceerd. Bedoeling was om binnen de vier jaar, de duur van de campagne, zowel in Vlaanderen als in de tropen een miljoen extra bomen aan te planten.

Na twee jaar staat de teller op de website www.1miljoenbomen.be op 709.580. De overgrote meerderheid daarvan werd in Vlaanderen gerealiseerd, zo verduidelijkt Lore Provoost, projectmedewerker van de VBV.

Interesse
"Aangezien de campagne nu ongeveer halfweg is, zitten we dus mooi op schema", aldus Provoost. "We merken bovendien dat er bij de mensen nog altijd interesse bestaat voor onze campagne."

Provoost verwacht dat de teller de komende maanden dan ook zal blijven oplopen. "De grootste groei wordt verwacht van eind oktober tot maart, want dat zijn de beste maanden om bomen te planten", luidt het nog. "Het enige probleem is dat de gronden soms erg moeilijk te vinden zijn. We zijn dus ook nog op zoek naar grondeigenaars."

De campagne "1 miljoen bomen" kadert in de The Billion Tree Campaign. Het doel van die actie van de Verenigde Naties is om wereldwijd 7 miljard nieuwe bomen aan te planten. (belga/sps)