Wednesday, February 27, 2008

11 jarig passagiertje manipuleerd veiligheidsdiensten en stapt op vliegtuig....

Blinde 11-jarige houdt veiligheid op Madagaskar voor de gek

Een elfjarige blinde passagier heeft op de internationale luchthaven Ivato in de Madagassische hoofdstad Antananarivo moeiteloos alle veiligheidscontroles overwonnen. De dreumes slaagde er volgens mediaberichten van vandaag in aan boord te geraken van een toestel, dat naar het nabijgelegen eiland La Reunion wilde vertrekken. Maar daar strandde zijn avontuur, omdat zijn naam niet op de passagierslijst stond.

De politie alarmeerde de ouders, die de ondernemende wegloper van zijn uitstapje afhaalden. Hij wilde alleen maar eens één keer in zijn leven gevlogen hebben, vertelde de schooljongen achteraf.

De elfjarige bengel, die met zijn familie in de buurt van de luchthaven woont, had een controleur naar het toilet gevraagd en was vervolgens regelrecht naar het vliegtuig gelopen. Niemand nam nog notie van de jongen. Op het vliegtuig aanbeland, kon hij de stewardess welbespraakt en met een treurige blik overtuigen, dat hij met zijn reeds in het toestel zittende ouders onderweg was en nog eventjes snel naar de wc was geweest.

De veiligheidsvoorschriften in de internationale zone zullen na dit voorval verstrengd worden, luidde het.