Saturday, February 23, 2008

verschuiven van tectonische platen zorgen voor diverse breuken Internetkabels

De afgelopen week zijn er op onverklaarbare wijze rondom het Midden-Oosten maar liefst 8 kabelbreuken geconstateerd die toegang verschaften tot het internet en andere communicatieve middelen. Landen als Egypte, Iran, Maleisie en de Perzische Golf zijn hierdoor allen getroffen. De problemen begonnen vanaf 30 januari toen CNN melding deed van twee gebroken kabels aan de mediterrane kust van Egypte, die zorgen voor problemen met internet- en telefoonverkeer van Egypte tot aan India. Volgens CNN zorgden deze kabelbreuken voor interrupties van zeker een driekwart van de internationale communicatie tussen Europa en het Midden-Oosten.

Vervolgens werden de 'storingen' afgedaan als onder andere het neerlaten van ankers van schepen op de kabels die de breuken veroorzaakten, maar al snel werd duidelijk dat er geen schepen in de buurt waren. Ook werden er andere schuldigen aangewezen als grote zeezoogdieren, maar ook dit leek een onwaarschijnlijke oorzaak te zijn.

Twee dagen later bleek er nog een andere kabel te zijn gebroken in de Perzische Golf, 55 kilometer van Dubai en was volgens CNN een 'Flag Falcon' kabel. Vervolgens werd er nog een kabelbreuk geconstateerd nabij Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten op 3 februari. De verwarring was compleet toen op 1 februari nog een andere kabel beschadigd raakte, die door het Suez kanaal liep richting Sri Lanka. Als de rapporten correct zijn zou dit dus de 6e kapotte kabel zijn, aangezien er bericht werd gegeven over twee verschillende kabelbreuken in de Perzische Golf. Een bij Dubai en aan de andere kant van het kanaal bij de Arabische Peninsula, zoals het logisch gezien om verschillende kabels zou gaan, volgens de berichtgevingen.

Deze rapporten werden opgevolgd door meerdere gebroken maritieme kabels op 4 februari en de 'Khaleej Times' berichtte over vijf beschadigde kabels; twee in Egypte en een nabij Dubai. Deze werden al beschreven in voorgaande rapporten, maar zij meldden ook nog twee andere defecte kabels, namelijk een in de Perzische Golf bij Bandar Abbas in Iran en nog een andere, genaamd de 'SeaMeWe4' kabel, nabij Penang in Maleisie. Een interessant bijkomend feit is dat er op 23 januari ook al een kabel was gebroken in de Flag Telcoms FALCON, welke niet werd gemeld. Dus er zijn naar alle waarschijnlijkheid negen kabelbreuken die het gehele Midden-Oosten hebben platgelegd op het communicatieve gebied. Nu rijst de vraag waarom hier geen berichtgeving over wordt gedaan in de westerse mainstream media.

Welgeteld zou het nu gaan om zeker acht en misschien zelfs negen gevallen van onverklaarbare kabelbreuken in de afgelopen week. De media heeft maar een paar gevallen bekend gemaakt en hier in Nederland is er maar van slechts een breuk melding gedaan. Afgezien van de meldingen die dan wel zijn gedaan; van hoeveel gevallen weten wij dan nog niets? Voor zover even een aantal van deze kabelbreuken op een rijtje:

- een bij Marseille, Frankrijk
- twee bij Alexandria, Egypte
- een bij Dubai in de Perzische Golf
- een bij Bandar Abbas, Iran in de Perzische Golf
- een tussen Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten in de Perzische Golf
- een in het Suez kanaal, Egypte
- een nabij Penang, Maleisie
- schijnbaar een ongeregistreerde kabelbreuk op 23 januari in de Perzische Golf

Nu zijn er een aantal zaken die toch wel de nodige vragen oproepen. Ten eerste gaat het hier om incidenten die zich bijna allemaal afspelen rondom vooraanstaande islamitische landen, en die daar flinke problemen hebben gegeven. Op twee na bevinden alle kabelbreuken zich in de wateren van het Midden-Oosten. Zoveel incidenten in korte tijd suggereert dat het hier niet gaat om ongevallen, maar om opzettelijke acties, met andere woorden: er is sabotage in het spel.

Dan rijst de volgende vraag ten berge... wie heeft er gewin bij de uitval van het internet en ander communicatief verkeer van deze landen en wie beschikt er over de middelen om een dergelijke sabotage uit te voeren op de zeebodem? En wie vormen een patroon van gewelddadige acties tegenover de moslim gemeenschap en naties, vooral die gelegen in het Midden-Oosten?

Dat kunnen er in principe maar twee zijn: Israel en de Verenigde Staten van Amerika.

Bekend feit is dat Israel de laatste jaren Libanon en Syrie op een agressieve manier heeft aangevallen en het Palestijns grondgebied al jarenlang bezet houden. In hetzelfde tijdsbestek hebben de VS militaire aanvallen gepleegd op Irak en Afghanistan en deze landen blijvend onderdrukt door militaire acties. Nu hebben zowel de VS als Israel hun oog laten vallen op Iran en proberen op een dreigende manier een oorlog met Iran uit te lokken. Israel en de VS beschikken beiden over gespecialiseerde technieken om onder water spionage acties uit te voeren. Zij zijn in staat om dergelijke operaties met onderzeeers op de zeebodem uit te voeren met speciaal getrainde teams.

Het is natuurlijk zeer aannemelijk dat Israel en de VS achter deze acties zitten, maar... hebben deze landen wel profijt van de afgesloten gebieden? Met uitval van internet kunnen zij zelf ook geen of nauwelijks meer controle uitoefenen op het Midden-Oosten. Nu de VS in een financiele crisis zitten is het niet aannemelijk dat zij het Midden-Oosten op deze manier dwars zouden gaan liggen, aangezien o.a. Iran al plannen heeft om hun olie in Euro's te gaan verkopen. Dit zou de nekslag zijn voor de Amerikaanse beurzen. De VS zijn in principe al failliet en elke actie om het Midden-Oosten communicatief plat te leggen zou alleen maar averechts werken.

Wie hebben deze grootschalige acties dan wel uitgevoerd en wat is hiervan de reden? Of zitten er toch natuurkrachten achter, zoals verschuivingen van de tectonische platen? Misschien een interventie van hogerhand? Wie zal het zeggen... De media duikt er opvallend genoeg niet op, wat normaal gesproken wel zo zou moeten zijn; wat zijn hier de redenen van? Weten zij van niets, of mogen zij hier niets over melden? De zaak wordt er in ieder geval niet duidelijker op... alleen maar steeds vreemder.


Bron Niburu.nl