Thursday, June 14, 2007

Grote delen Nederland getroffen door zwaar Noodweer

Veel overlast door hevige regenval
De af en toe extreme hoeveelheden regen en de harde wind hebben voor veel overlast gezorgd. In korte tijd viel soms zo'n 70 liter per meter.

Plafond
In de raadszaal van Emmen kwamen een deel van het plafond naar beneden, waardoor de gemeenteraadsvergadering moest worden afgelast. In Zuid-Holland kreeg de brandweer meer dan 250 meldingen over ondergelopen straten, tunnels, huizen en kelders.

Windhoos
In Drenthe zijn twee gewonden gevallen door het slechte weer. In Nieuweroord stortte een huis in. Daarbij raakte niemand gewond. Volgens een woordvoerder van de politie zijn in de plaats Hoogeveen daken afgewaaid en werden ook bomen geveld door de harde wind. Vermoedelijk is de plaats getroffen door een windhoos, denkt het KNMI.

Avondspits
De avondspits ondervond veel hinder door het noodweer. Op het hoogtepunt rond half zes stond er in totaal 350 kilometer aan files. Er waren ook wat meer ongelukken dan normaal.

Schiphol
Op Schiphol liepen veel binnenkomende vluchten meer dan een uur vertraging op. Het grootste probleem vormden felle buienformaties die hoog in het luchtruim hingen en waar vliegtuigen niet doorheen konden.

Media Park
In Hilversum kwamen 2600 huishoudens zonder elektriciteit te zitten. Volgens een woordvoerder van energiebedrijf Nuon was dat mogelijk het gevolg van de zware regenval. Door de stroomstoring werd ook een deel van het Media Park getroffen. RTL kon daardoor het laatste RTL Nieuws en 4 in het Land niet uitzenden.