Wednesday, April 19, 2006

OOk Bulgarije en Hongarije maken zich op voor grote evacuaties

Ook in deze landen is sprake van extreme wateroveralst en blijft het water stijgen.
Oogsten die compleet zullen mislukken doordat vele hectares land onder water staan en door aanhoudende regenval nog geen verbetering zien.
vele tienduizenden mensen hebben huis en haard moeten verlaten en zwerven rond in de toch al zo arme streken.
Velen zijn huis en haard volledig kwijt geraakt en kunne niet terugkeren vanwegedat ook de overheid de gebieden voorlopig niet vrij zal geven in verband met de zeer grote kans van uitbraak van ziektes en epidiemen.
verwacht word dat ook hier sprake zal zijn van zeer grote uitbraken van muggenplagen welke de ziektes zullen verspreiden.

OOk Servie, delen van kroatie, Duitsland Polen, Oostenrijk en Zwitserland melden veel overlast te hebben van het smeltwater wat met groter kracht uit de bergen komt zetten.
doordat vele bergbeken recht zijn getrokken heeft het water veel meer kracht en kans snelheid te maken en niet opgenomen te worden door de grondwater regio,s die normaal wel grote hoeveelheden water zouden moeten kunnen verwerken.
Zo is dus ook overduidelijk geworden dat het gemak wat de mens dacht te creeren is omgedraaid in duidelijk ongemak.
De rivieren zowel bergbeken en vooral stuwdammen zullen veel meer op natuurlijke wijzes moeten worden ingedeeld doen we dit niet dan zal Moeder natuur hier korte metten mee maken.