Thursday, August 28, 2008

New Orleans maakt zich opnieuw op voor voltreffer..( telegraaf)




New Orleans in baan storm

AMSTERDAM - De inwoners van New Orleans houden hun hart vast nu de tropische storm Gustav in kracht lijkt toe te nemen en op hun stad afstevent. De verwoestingen van de orkaan Katrina in 2005, waardoor 1500 mensen om het leven kwamen, staan hen nog vers in het geheugen. De gouverneur van de staat Louisiana heeft al de noodtoestand afgekondigd en de evacuatie van kustgebieden gelast.



"We hopen voor het beste, maar bereiden ons voor op het slechtste", zei gouverneur Bobby Jindal woensdag. De verwachting is dat Gustav maandag aan het eind van de ochtend (lokale tijd) de kust van de Golf van Mexico bereikt. Volgens computerberekeningen kan New Orleans in de baan van de storm liggen, maar voorspellers waarschuwen dat de uiteindelijke bestemming van de storm niet vast te stellen is.

Gustav raast momenteel door het Caribisch gebied en heeft op het eiland Hispaniola aan ten minste 23 mensen het leven gekost. In Haïti vielen zeker vijftien doden, in de Dominicaanse Republiek zeker acht, onder wie zeker zes kinderen, aldus de plaatselijke autoriteiten woensdag (plaatselijke tijd). Duizenden inwoners van Hispaniola zijn geëvacueerd.