Wednesday, August 27, 2008

Bacterien gevaarlijker dan u denkt.... ( rtl)

Wc langs snelweg populairste 'hangplaats'Onderzoek: hangend plassen maakt ziekPlassen terwijl je boven de wc hangt, is niet gezond.


Blaasontsteking

Uit onderzoek van tijdschrift gezond

NU blijkt dat mensen die boven de wc-pot hangen om te plassen een grotere kans lopen op blaasontsteking. Het onderzoek wijst uit dat bijna 80% van de Nederlandse vrouwen wel eens boven de wc-bril hangt om contact met de bril te vermijden. Bij de mannen ligt dat percentage op 40.

Op nummer één van 'hangplaatsen' staan de toiletten op parkeerplaatsen langs de snelweg. 81% van de mensen hangt daar boven de wc-bril. Ook bij benzinestations (80%), in de trein (75%) wordt volop 'gehangen'.

Wildplassen

Een groep ondervraagden kiest voor een alternatief voor de wc-bril: Ze gaan wildplassen op straat of in de berm. GezondNU wijst erop dat ook die keus risico's met zich meebrengt: een boete van ongeveer 75 euro.

De redactie van gezondNU concludeert dat de angst voor vieze wc-brillen eigenlijk relatief is. De duwstang van een winkelwagentje is volgens het blad over het algemeen veel meer verontreinigd met bacteriën.

onze opmerking hierbij is dat menig mens de kracht van gezamenlijke bacterien ernstig heeft onderschat.

MORE INFO; WWW.GE-DI-CHRISTI-RE.COM KLIK ON THE COLOURED BUTTONS..