Friday, August 29, 2008

Aanval op Iran voor handen ( grote klap aanstaande, deze zal alels als domino effect in werking zetten...)

''Aanval op Iran op handen''

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad ontmoette donderdag de Russische president Medvedev op een Russisch-Aziatisch overleg in Tadzjikistan.
De Nederlandse inlichtingendienst AIVD heeft de afgelopen jaren een ultrageheime operatie laten uitvoeren in Iran met als doel infiltratie en sabotage van de wapenindustrie in de islamitische republiek.

De als uiterst succesvol omschreven operatie is onlangs stopgezet in verband met plannen voor een ophanden zijnde Amerikaanse luchtaanval op Iran. Daarbij zouden ook doelen worden gebombardeerd die in verband staan met de Nederlandse spionageactie, zo heeft de Nederlandse krant De Telegraaf vrijdag op gezag van "goed ingevoerde bronnen" gemeld.

Infiltratie gelukt
Het Westen verdenkt Teheran ervan te werken aan een atoobom en het land weigert gehoor te geven aan de eis om te stoppen met het verrijken van uranium.

Een agent van de Nederlandse inlichtingendienst AIVD wist te infiltreren in de Iraanse industrie. Maar hij is onlangs teruggeroepen omdat in de VS de beslissing zou zijn genomen binnen enkele weken met onbemande vliegtuigen Iran aan te vallen, aldus De Telegraaf.

Tot de potentiƫle doelwitten behoren niet alleen nucleaire fabrieken, maar ook militaire installaties die mede door toedoen van de AIVD in kaart zijn gebracht. Informatie uit de AIVD-operatie is de afgelopen jaren gedeeld met de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, weet de krant nog.

Ook konden diverse leveranties worden gesaboteerd en tegengehouden. Het ging om onderdelen voor raketten en lanceerinstallaties. Iran is sinds 2006 drie keer getroffen door VN-sancties wegens zijn omstreden atoomprogramma. (anp/mvdb)