Monday, May 05, 2008

Virus China stoomt op naar Nationale ramp, olympische spelen op de tocht...

Bijna 10.000 Chinese kinderen besmet met virus


In China zijn nu in totaal meer dan 9700 gevallen van besmetting gemeld met het kindervirus enterovirus 71 (EV71). Vierentwintig kinderen zijn inmiddels bezweken aan de ziekte, die gepaard gaat met koorts en blaren en uitslag veroorzaakt aan handen, voeten en in de mond. Dit heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua maandag bericht.

Alle besmette kinderen zijn jonger dan zes en het merendeel zelfs jonger dan twee. Het zwaarst getroffen zijn de provincies Anhui en Zheijang. In Anhui, waar in de stad Fuyang ruim vijfduizend besmettingen werden geteld, overleden 22 kinderen aan het virus.

Het aantal besmettingen met het virus piekt in China normaal in de warme maanden juni en juli. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) kan dit betekenen dat het aantal besmettingen nog toeneemt.

Het virus kan gemakkelijk worden overgedragen door niezen of hoesten. In sommige gevallen treden complicaties op. Dan kan hersenzwelling voorkomen of vocht in de longen terechtkomen. Er bestaat geen vaccin tegen het virus, maar de meeste kinderen die ermee besmet worden, herstellen voordat permanente schade is aangericht.

Trefwoorden: China, EV71