Friday, November 25, 2005

weeralarm terecht afgegeven....

vandaag heeft ook Nederland te maken gehad met zeer ernstige sneeuwval en wateroverlast.
vooral midden en oost Nederland hebben het zwaar te verduren gehad, zware regen en sneeuwval zorgde ervoor dat erg veel provinciale en snelwegen onbegaanbaar zijn geworden.
Diverse grote snelwegen waaronder de A50, A18, A12 en A1 zijn uren lang afgesloten geweest omdat vooral hulpdiensten deze wegen niet meer konden bereiken en automobilisten bijna 12 uur vast stonden in de enorme files die ontstaan zijn.
vrachtwagens die de heuvels niet meer op konden komen zorgden voor grote overlast door vrijwel het gehele midden, oosten en zuiden van Nederland.
Ook diverse zware blikseminslagen zorgden voor grote overlast.
Vandaag werd weer eens erg duidelijk dat wij als mens de natuur niet serieus genoeg nemen want onderkoeling was vandaag een van de grootste zorgen van de hulpdiensten in ons land, vrijwel iedereen had geen rekening gehouden met deze weeromstandigheden en heeft het weeralarm niet serieus genomen.
dit zijn echter de voorbodes en over enkele maanden zal erg zichtbaar en voelbaar worden dat de aardringen om onze aarde heen compleet uit balans zijn, hierdoor heeft de atmosfeer vrijwel vrij spel en kan doen wat ze wil, grote temperatuur wisselingen zullen plaats vinden, ook is er sprake van overvolle waterwegen en had de brandweer vooral in het midden van Nederland grote moeite de meldingen bij te houden.
wij raden u aan met grote zorg voorbereidingen te gaan treffen voor ernstige weersomstandigheden, vooral kaarsen, mondkapjes, medicatie en voldoende water en houdbaar eten word aangeraden in huis te halen.
Ook is het raadzaam altijd een deken in de auto bij u te hebben voor het geval dat dit soort situaties voorkomen.
Het is niet de veronderstelling DAT het gebeurt maar is de vraag wanneer het gebeurt.
volgens onze berekeningen staan we nu erg dicht aan de vooravond van de weerspiegeling der aarde, enkel de mensen die allert zijn zullen dit overleven.

Mijn excuses voor de soms deprimerende schrijfstyle maar waarheid kan ik helaas niet anders bewoorden.