Sunday, November 27, 2005

nieuws aardbeving iran

Zware aardbeving treft Iraanse kust

Uitgegeven: 27 november 2005 12:49
Laatst gewijzigd: 27 november 2005 13:12

TEHERAN/RESTON - De Iraanse zuidkust is zondag getroffen door een zware aardbeving met een kracht van circa 6,1 op de schaal van Richter. De aardschok heeft ten minste twee dorpen verwoest, meldde een woordvoerder van de gouverneur van de provincie Hormuzgan.

De aardschok deed zich voor vlakbij het eiland Qeshm, circa 360 kilometer ten zuidwesten van de stad Bandar Abbas (ruim 250.000 inwoners), aldus het Amerikaanse geologische instituut USGS. Iraanse geologen hielden het op een beving van 5,9 op de schaal van Richter.

De trillingen werden ook gevoeld in de naburige Verenigde Arabische Emiraten, waar velen de straat op vluchtten. Getuigen in torenflats zeiden dat ze de grond bijna een minuut voelden trillen.

Bam

De Iraanse stad Bam werd twee jaar geleden getroffen door een verwoestende beving met een kracht van 6,3. Die kostte bijna 30.000 mensen het leven.

(opmerking; zoals een ieder kan zien breiden de aardbevingen zich steeds meer uit en zal ervoor gaan zorgen dat de blackholes in gaan storten met alle gevolgen van dien..

Moge de sterren met hen zijn.