Thursday, November 24, 2005

nieuws 24 November

Regen bedreigt Griekse Akropolis

Uitgegeven: 24 november 2005 19:01

ATHENE - Griekse archeologen hebben donderdag gewaarschuwd dat de fundering van de Akropolis in Athene door regenwater wordt bedreigd. De neerslag is doorgedrongen in de grond onder de antieke citadel, meldden Griekse media. Vooral de vijfde-eeuwse Parthenon-tempel loopt gevaar.

Regenwater kon volgens deskundigen eeuwenlang de funderingen niet bereiken. De vernietiging van het dak tijdens een zeventiende-eeuws beleg door Venetiaanse troepen veranderde dat echter. "Water is tussen de vloerdelen heen gesijpeld en slijt de rotsen uit. Het oppervlak trekt zich terug", zei een specialist op het gebied van restauratie van de Akropolis, Manolis Korres, in de Griekse krant Eleftherotypia.




Proefboringen hebben aangetoond dat onder en rond het Parthenon holtes zijn ontstaan. Een antiek afwateringssysteem werkt niet meer, waardoor het probleem ernstiger wordt. De beheerders van de Akropolis zouden daarom overwegen de antieke tempel opnieuw van een dak te voorzien.

( opmerking; regen zal de resten gaan vervagen wereldwijd van veel ruines die erg grote schatwaarde hebben de antwoorden de vinden voor de komende weerspiegeling der aarde. )

COLOMBIA

door zeer zware regenval is een dam doorgebroken die vele honderden huizen zwaar beschadigd heeft.
Meer dan 80 doden word gemeld vanuit bolivia.
tienduizenden mensen zij ook hier op de vlucht geslagen voor het natuur geweld.
Helaas is er nog geen weersverbetering gemeld.