Wednesday, August 04, 2010

Meer regenval China

Grote delen van China moeten zich op maken voor nog meer extreme regenval. Weerkundigen hebben de bevolkingen opgeroepen allert te zijn omdat vandaag meer regen word verwacht en de problemen nog verder zal vergroten.

In een korte tijd is in China zo extreem veel water gevallen dat volledige infrastructuur weg is geslagen en inmiddels ruim 30.000 huizen volledig zijn verwoest. Het aantal gebouwen en huizen wat is beschadigd is niet te tellen.

Er zijn miljoenen mensen gedupeerd omdat veel mensen op de vlucht hebben moeten slaan voor het water, de modderstromen en vooral de kans op uitbraak van gevaarlijke ziektes.

China kampt vanuit alle "hoeken" met natuurgeweld omdat aan de ene zijde de woestijn oprukt en duizenden zowel tienduizenden mensen verplicht te verhuizen ondanks de pogingen van China de woestijn tegen te houden, aan de andere zijde word China al keer op keer geteisterd door orkanen en tropische stormen. Het binnenland heeft veelal al maanden te maken met zeer extreme regenval..

Wat echt bizar is te noemen is dat de pers hoe goed de techniek ook is tegenwoordig zeer groot afwijkt in cijfers aantallen van slachtoffers en schade meldingen, de schade is dus blijkbaar zo enorm dat u dit niet te weten zou mogen komen....