Wednesday, August 04, 2010

Bosbranden Rusland niet onder controle...( nos) let u op verschrijven... zie eerdere berichten ruim 237.000 mensen bezig te blussen..nu opeens 10.000

Bosbranden Rusland niet onder controle
Sommige van de verwoestende bosbranden die Rusland teisteren, lopen uit de hand. Dat zeggen de autoriteiten. Die vrezen dat er te weinig brandweermensen zijn om de branden te blussen.

Tienduizenden soldaten en vrijwilligers helpen de 10.000 brandweerlieden in meer dan twaalf Russische provincies. In zeven provincies is de noodtoestand uitgeroepen.

300 steden en dorpen zijn gered van vernietiging. Dat heeft de minister die met de brandbestrijding belast is tegen Russische media gezegd.

Tegelijk heeft hij gezegd dat de bosbranden op sommige plaatsen niet onder controle zijn. Zijn ondergeschikten meldden de afgelopen dagen dat de branden wel onder controle waren.

Compensatie
Premier Poetin heeft nieuwe huisvesting en 5000 euro aan compensatie beloofd aan mensen die nu dakloos zijn. Tot nu toe zijn 40 mensen omgekomen door de bosbranden. Bijna 2000 huizen zijn vernietigd.

De hitte en droogte helpen niet: voor deze week is een temperatuur van 38 graden voorspeld.