Friday, January 29, 2010

Knmi waarschuwing...

KNMI waarschuwt voor zware sneeuwbuien

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor een venijnige sneeuwstoring die in de nacht van vrijdag op zaterdag over ons land trekt. De storing gaat gepaard met zware sneeuwbuien en veel wind.

Hierdoor kan lokaal in korte tijd een grote hoeveelheid sneeuw vallen. Langs de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust neemt de wind bovendien in korte tijd flink toe. Waarschijnlijk ligt er zaterdagochtend in een groot deel van het land een vers sneeuwdek.

Dat stelde een woordvoerder vrijdag. Het KNMI raadt iedereen die in de nacht van vrijdag op zaterdag de weg op gaat aan de weerberichten en waarschuwingen goed te blijven volgen.

De ANWB verwacht niet dat het verkeer grote problemen van de sneeuw ondervindt. „Het is zaterdagochtend doorgaans vrij rustig op de weg”, stelde een zegsvrouw. Wel raadt de verkeersdienst automobilisten aan alert te zijn op de sneeuwval.

Spoorbeheerder ProRail vermoedt weinig hinder van de sneeuwval voor het treinverkeer. „In het hele land staan de hele nacht en ochtend ploegen klaar die kunnen ingrijpen zodra er mogelijk iets fout gaat”, aldus een woordvoerder.