Saturday, January 30, 2010

Even voor u op rij... ontsnappingen achter elkaar voortekenen...???

Wilde honden doden 13 herten en schapen in Bulgaarse zoo de morgen.be

Een roedel wilde honden heeft in een Bulgaarse dierentuin een ravage aangericht. De hongerige dieren sprongen over het grote hek van de zoo en doodden daar dertien dieren. Dat meldt Ivan Ivanov, de directeur van het park in de Bulgaarse hoofdstad Sofia.

Bij temperaturen die een pak onder nul liggen, hadden de zes wilde honden waarschijnlijk de grootste moeite van de wereld om voedsel te vinden. Ze verscheurden vijf herten en acht moeflons, wilde schapen. Twee andere herten raakten zwaargewond. De honden konden daarna opnieuw op dezelfde manier vluchten. (anp/adb)

-------------------------------------------------------------------------------------
Paniek in Indiase dierentuin na ontsnapping tijgers

Bezoekers van een dierentuin in India hebben de schrik van hun leven gekregen toen twee volwassen Bengaalse tijgers ontsnapten uit hun verblijf. De ongeveer tienduizend bezoekers die op dat moment in het park waren, raakten in paniek en vluchtten alle kanten op. Dat melden de Indiase media.

Politieagenten en werknemers van de dierentuin schoten meteen in actie om de grote roofdieren te vangen. Mannelijke tijgers kunnen meer dan 250 kilogram wegen en meer dat twee meter groot zijn.

De tijgers konden ontsnappen terwijl hun verzorgers hun kooi aan het desinfecteren waren. Hoe de katachtigen erin slaagden om het toegangshek te openen is nog niet duidelijk. De zeven andere Bengaalse tijgers bleven in het verblijf.

De twee tijgers vielen op hun avontuur niemand aan en werden uiteindelijk uitgeschakeld met verdovingsgeweren. (anp/adb)

30/01/10 17u54

-------------------------------------------------------------------------------------

Twaalf wolven doodgeschoten in zoo

Zweden liet onlangs de jacht op wolven opnieuw toe.
In Zweden heeft een zoo zijn twaalf wolven doodgeschoten, nadat een aantal van hen uit hun kooi wist te ontsnappen.

In een wolvengroep staat het vrouwtje van het alfakoppel centraal. Eens zij ontsnapt was, werd het onmogelijk de resterende wolven binnen de omheining te houden, zegt een woordvoerder van de Skanes Djurpark Zoo.

Ze spreekt van een zeer tragische gebeurtenis voor de dierentuin. (dpa/sam)