Monday, September 22, 2008

Personferentie NASA 23 September 2008 ... ( let op Zon is groeiende en zal kracht gebruiken aarde Salto in te laten zetten..)

Bron Astroversum.nl

De NASA heeft bekend gemaakt dat het op 23 september een persconferentie zal geven. Hierbij zal men meer uitleg geven over de huidige toestand van de zon. Het zonneminimum duurt reeds veel langer dan men verwacht en er verschijnen nog steeds geen nieuwe zonnevlekken. Het is vrij ongewoon dat de NASA een persconferentie geeft over de zon.

De ruimtevaartorganisatie verklaarde dat de veranderingen die de zon momenteel ondergaat, veranderingen veroorzaakt binnen ons gehele zonnestelsel. Wat deze veranderingen concreet inhouden, weet men nog niet maar men verwacht meer klaarheid over deze gevolgen tijdens de persconferentie.

Deze persconferentie is gepland nadat tijdens de Ulysses missie bleek dat het magnetisch veld van de zon veel zwakker is dan de metingen die vroeger zijn gebeurd. Men voorspelt dat het volgende zonnemaximum - verwacht in 2011 - veel zwakker zal zijn dan tijdens de vorige zonnecyclus.