Monday, September 22, 2008

Noodtoestand uitgeroepen in 16 deelstaten India..



( uitleg afbeelding; www.ge-di-christi-re.com blauwe buttons.)

Overstroming in India treft 21 miljoen mensen
maandag, 22 september 2008



Bijna 22 miljoen mensen zijn getroffen door overstromingen na de onophoudelijke regenval in 16 Indiase deelstaten en heeft inmiddels de noodtoestand uitgeroepen in alle 16 getroffen deelstaten.

Dit weekend hebben reddingswerkers in India zo'n 200.000 mensen geëvacueerd naar hoger gelegen gebied, en er worden voortdurend nog meer mensen in veiligheid gebracht.



In 16 Indiase deelstaten zijn in totaal al zeker 1.200 mensen omgekomen bij incidenten die met de hevige regenval te maken hadden. De meesten verdronken of kwamen om onder instortende gebouwen.

Officieuze berichten uit sommige getroffen deelstaten, waaronder Bihar, Orissa en West-Bengalen, spreken van een nog hoger dodental. Velen zijn gestorven aan ziektes veroorzaakt door de watersnood. De overheid vreest het ergste omdat al sprake is van uitbraak van pandemien, grootschalig bezwijken mensen aan bacterieinfecties en andere ziektes.


Miljoenen mensen zitten vast in geïmproviseerde kampplaatsen, op rivieroevers of langs verlaten autowegen en kunnen door het ingesloten water geen kant meer op, het Indiase leger word grootschalig ingezet mensen snel naar veilige oorden te krijgen maar omdat het om ruim 21 miljoen mensen gaat is het vechten tegen de bierkaai.


In Orissa laat de regering per helikopter water en voedselpakketten droppen. In Bihar, waar 100.000 hectaren landbouwgrond onder water staan, spreekt men van de zwaarste watersnood in de voorbije 50 jaar.

Ook Nepal zwar getroffen


Ook in buurland Nepal zijn doden en gewonden gevallen door de aanhoudende moessonregens en overstromingen. Volgens de lokale pers zijn afgelopen nacht in het noordoosten van Nepal zeker 24 doden gevallen en worden er meer dan 40 mensen vermist.