Tuesday, September 23, 2008

Let op berichtgevingen kloppen niet, eerder gemelde berichten melden al ruim 20.000 doden.. ( 22miljoen mensen zijn op de vlucht reeds ( nos)


Dodental door moesson in India loopt op

Het dodental door nieuwe overstromingen in het noorden en oosten van India is dinsdag verder opgelopen. Er werden 44 nieuwe doden gemeld, waarmee de tol van de afgelopen vier dagen op 163 komt. Overal wordt met man en macht gewerkt om honderdduizenden mensen uit hun ondergelopen huizen te redden.

De meeste doden, 32, vielen in India's dichtstbevolkte noordelijke deelstaat Uttar Pradesh. Sommige slachtoffers verdronken, anderen kwamen om doordat hun huis instortte of door elektrocutie. In het weekend vielen in Uttar Pradesh al zeventig doden. In de deelstaat zijn meer dan tweeduizend opvangkampen ingericht.


In de oostelijke staat Orissa liep het dodental op tot 29 en stonden 650 dorpen onder water. De komende dagen wordt meer regen verwacht en de autoriteiten hebben de hulp ingeroepen van de marine.


Helikopters van de luchtmacht gooiden voedselpakketten af voor de gestrande dorpelingen en dertienhonderd roei- en motorboten werden ingezet om de bewoners van de zwaarst getroffen gebieden te evacueren.


In de noordelijke staat Himachal Pradesh vielen in het weekend 32 doden, de meesten door modderlawines die de hevige regen veroorzaakte.