Sunday, July 22, 2007

Oostenrijk getroffen door hevig zwaar noodweer

Doden door noodweer in Duitsland en Oostenrijk


WENEN - Hevige regenval, onweer en harde windstoten hebben in Duitsland en Oostenrijk aan zeker vier mensen het leven gekost. Dat berichtten het Duitse journaal en het Oostenrijkse persbureau APA donderdagavond.


Twee doden vielen in Duitsland. Na het instorten van een festivaltent in het zuidwestelijke Neuhausen ob Eck, viel een balk op een auto waar een EHBO'er in zat. Deze overleed ter plekke.



In het westen van het land kwam een aardbeienplukker om het leven toen hij getroffen werd door de bliksem. In Oostenrijk overleed een kraanmachinist doordat zijn kraan omviel tijdens het noodweer. Elders stierf een vrouw onder een ontwortelde boom.

Vluchten

Bijna 150 vluchten werden donderdag geannuleerd op de luchthaven van het Duitse Frankfurt en tientallen vluchten vertrokken later wegens de stortregens. Sommige vliegtuigen vertrokken van andere luchthavens.

Alleen al in de zuidwestelijke deelstaat Baden-Württemberg is de schade opgelopen tot 750.000 euro door overstromingen van huizen en het omwaaien van bomen.

In Oostenrijk stonden veel doorgaande wegen blank en liepen veel woonhuizen en personenwagens schade op door zware hagelbuien.