Thursday, February 02, 2006

virussen slaan toe

Seychellen zetten leger in tegen muggen

Uitgegeven: 2 februari 2006 16:47
Laatst gewijzigd: 2 februari 2006 17:02

VICTORIA - De Seychellen hebben donderdag hun krijgsmacht in hoogste staat van paraatheid gebracht. Het eilandengroepje in de Indische Oceaan kampt met een uitbraak van een vervelend virus dat wordt verspreid door muggen. In de afgelopen vier weken zijn 2000 van de 80.000 Seychellers ziek geworden.

De ziekte, chikungunya-koorts, is in de meeste gevallen niet dodelijk, maar wel extreem pijnlijk. Mensen die de aandoening onder de leden hebben, lijden aan hoge koorts, zware hoofdpijn, uitslag en hevige gewrichtspijnen. Bovendien verzwakt het virus de natuurlijke afweer tegen andere ziekteverwekkers.


Waterplassen

De Seychelse strijdkrachten gaan onder meer helpen bij de bestrijding van de muggen die de ziekte bij zich dragen. Zo worden plekken waar de beestjes zich voortplanten, zoals waterplassen, opgeruimd. Ook op nabijgelegen eilanden als Reunion en Mauritius is het leger ingezet tegen de chikungunya-koorts.

zoals u eerder in berichten kon lezen staat niet alleen nederland aan de vooravond van grote uitbraken van epidemien welke allen verspreid zullen worden door dieren lucht wind vuur aarde en vooral water.
echter grote waakzaamheid is geboden en via deze weg zoeken wij personen die ons mee willen gaan helpen deze bewijzen op tafel te gaan leggen om ook overheden wereldwijd tot inkeer te laten brengen om uitsterven van de grootste "diersoort" op aarde te voorkomen namelijk
de mensheid.