Thursday, January 31, 2008

Weerswaarschuwing Nederland

Het gehele land moet rekening gaan houden met zware storm.
De grote hoeveelheid regen zal voor overlast gaan zorgen op snelwegen en vooral lager gelegen gebieden.

De harde wind zal morgen de sneeuwval doen aanwakkeren tot sneeuwstormen, het is aan te raden de nieuwsberichten goed in de gaten te houden.

Het is aan te raden de weg niet op te gaan mits dit niet nodig is, de storm zal vanmiddag onze kusten bereiken en verder landinwaarts trekken.

Als we om ons heen kijken is het zeer leerzaam een conclusie te trekken bij het zien van de vele nieuwsberichten van andere landen.

Neemt u voldoende voorzorgsmaatregelen zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
Moet u toch de weg op neemt u dan dekens mee, voldoende drinkwater, en evt waxinelichtjes die u aan kan steken mochten de snelwegen verstopt raken en het verkeer vastlopen, hierdoor kunt u uw eigen auto warm houden.

Bij overmatige sneeuwval, gaat u NIET de daken op de sneeuw te verwijderen, de Nederlandse Architectuur is anders ingesteld dan de Aziatische en doordat de daken schuiner lopen zal de sneeuw sneller van de daken glijden.

Het is raadzaam zaklantaarns bij de hand te houden en op plekken neer te leggen welke makkelijk bereikbaar zijn voor u.
Denkt u vooral eraan als u toch naar buiten gaat u warm te kleden, de koude bovenwinden zorgen voor gevaarlijke situaties.

Voor Nederland gelden vooralsnog geen grote waarschuwing, wel zal deze storm veel overlast gaan zorgen in ons gehele land en grote delen van Europa.
De landen om ons heen zullen zwaarder getroffen worden, dit komt omdat wij achter de veilige rug liggen van Moederland Engeland.

Wij raden u aan de nieuwsberichten in de gaten te houden, doordaat de storingen steeds heviger worden is het aan te raden verschillende nieuwsbronnen te gebruiken.

Vooral voor oudere mensen geld, GAAt u niet naar buiten toe de combinatie va sneeuw met zeer harde wind zal gevaarlijk zijn voor u, de wegen zullen spekglad zijn hierdoor komt u sneller te vallen.


Zodra er meer bekend is over de naderende stormen melden wij u dit direct.

Vriendelijke groet,

the embassadoriongroup