Saturday, February 17, 2007

Grote delen Vs kampen met zeer zware sneeuwval

Grote delen van de Vs kampen al maandne met zeer zware sneeuwval.
Dit word veroorzaakt door poolwinden die het water in de grote meren afkoelen en de verdamping omzetten in sneeuw, het warme vocht stijgt op koelt af en valt neer als sneeuw.
De weersverwachtingen zien er niet goed uit en volgens de verwachtingen zal tot en met April nog geen verbetering gemeld worden.
Het Nationale leger is reeds ingezet om de duizenden gestrande Automobilisten op snelwegen uit te graven en weg te slepen.
Reeds 12 staten melden zeer extreme weersomstandigheden en rond New York is al enige dagen de noodtoestand afgekondigd omdat hier het volledige openbare leven maar niet op gang kan komen.
Ook telt de extreme kou mee er word in veel staten -13 gemeld waardoor het ook nog eens ijzig koud aanvoelt.

Het is zeer raadzaam alle reizen naar de Vs te herzien.
Een negatief reisadvies is nog niet gegeven maar ervanuit gegaan dat vele luchthavens dicht zitten vanwege dit extreme weer kunt u vanzelf eruit opmaken dat een poging in deze gebieden te komen tot grote problemen kan zorgen.

Reeds alle records voor weersbestanden zijn gebroken in de VS.
Honderdduizenden huishoudens zitten zonder stroom in deze ijzige kou, en tegen bergen vol met sneeuw is niet meer te werken want veel steden hebben te kampen met ruim 3,5 meter sneeuw. elke nacht kan ruim 30 centimeter sneeuw worden bijgevoegd bij de tellers.