Friday, January 19, 2007

Bijna 200 miljoen schade door storm

Minimaal 200 miljoen euro schade door storm
DEN HAAG - De storm van donderdag heeft voor minimaal 200 miljoen euro schade aangericht aan gebouwen. Dat heeft het Verbond van Verzekeraars vrijdag laten weten. Een woordvoerder spreekt van de zwaarste storm van deze eeuw.


De zwaarst getroffen provincie is Noord-Holland. Daar is sprake van een schadepost van 60 miljoen euro. De storm in 2002, die heviger was dan die van donderdag, leidde tot minder schade aan gebouwen en opstal (onder meer alles in huis, dakpannen en schuttingen), namelijk 100 miljoen euro.

De schade van onder meer de Nederlandse Spoorwegen, gemeenten en Schiphol is niet meegerekend. Ook de maatschappelijke schade en de beschadigingen aan auto's zijn niet meegeteld in de berekening. Volgens het Verbond van Verzekeraars moeten er dus nog vele miljoenen euro's bijgeteld worden bij hun schatting.
De storm van vorige week richtte voor 15 miljoen euro schade aan. De helft daarvan was in Zeeland en Noord-Holland. Het Verbond van Verzekeraars sprak toen van een 'gemiddelde' storm. De storm die eind december woedde, veroorzaakte voor ongeveer 12 miljoen euro schade.