Sunday, December 24, 2006

Veel doden en gewonden door overstromingen Maleisie en Indonesie.

Doden in Maleisië en Indonesië door overstromingen

KOTA TINGGI/JAKARTA - De zwaarste overstromingen in Maleisië in 37 jaar hebben inmiddels bijna 100.000 mensen uit hun huizen verdreven. Zeker zeven mensen zijn om het leven gekomen.
In Indonesië hebben de overstromingen tot dusver zestig levens geëist op het eiland Sumatra. Ook worden nog eens honderden personen vermist. Dat meldden lokale functionarissen in het zwaar getroffen district Tamiyang in de provincie Atjeh zondag.
Sumatra en de zuidelijke staten van Maleisië kampen al dagen met zware regenval. In Maleisië klagen lokale bewoners over voedseltekorten, plunderingen en de manier waarop de autoriteiten de crisis benaderen.
In sommige gevallen hebben reddingswerkers geld geëist van overstromingsslachtoffers, meldde de krant the Star dit weekeinde. ,,Ik was radeloos en wist niet wat ik moest doen'', aldus een van de slachtoffers die zegt geld te hebben betaald voor zijn redding. Meteorologen vrezen dat overstromingen zich verspreiden naar het midden en noordoosten van het land.
In het naburige Indonesië hebben vooral de oostelijke kustgebieden van de provincie Atjeh te kampen met de gevolgen van de zware regenval. Indonesische functionarissen zeiden zondag dat niet alleen vijftien mensen zijn omgekomen. Er worden ook nog eens honderden personen vermist in het district Tamiyang in Atjeh. Volgens Indonesische media zijn zeker 70.000 mensen op de vlucht geslagen voor het wassende water.