Monday, December 04, 2006

Opnieuw Honderden mensen ziek op cruiseschip

Honderden mensen ziek op grootste cruiseschip ter wereld
Uitgegeven: 4 december 2006 07:38 Laatst gewijzigd: 4 december 2006 07:39 AMSTERDAM - Het grootste cruiseschip ter wereld, de Freedom of the Seas van de maatschappij Royal Caribbean, is zondag de haven van Miami binnengelopen met 380 passagiers en bemanningsleden die symptomen hadden van norovirus, een buikgriepachtige aandoening die gepaard kan gaan met koorts, diarree en overgeven.
De zieke passagiers kregen medicijnen zonder dat zij daarvoor een recept behoefden. De bemanning probeerde oppervlakken zoals railings, deurknoppen en liftknopjes te steriliseren. De ziekte werd waarschijnlijk op 26 november aan boord gebracht door een gast die eerder aan het virus blootgesteld was geweest.

Volgens het Amerikaanse Centrum voor Ziektecontrole lopen jaarlijks ongeveer 23 miljoen Amerikanen het virus op. Vorige maand raakten ruim zevenhonderd passagiers en bemanningsleden aan boord van de Liberty, een schip van Carnival Cruise Lines, met het virus besmet.


Opmerking;

doordat leidingwater niet goed genoeg gefilterd word zijn mensen vrijwel imuun gemaakt doordat oude medicatie in het leidingwater blijft zitten en dit in de bloedbaan van de mensen komt waardoor mecicatie niet meer voldoende werkt.
Leidingwater zou veel meer gefilterd moeten worden door middel van bv gras dit is een natuurlijke filter die ervoor zorgt dat water wat vanuit de lucht komt door het gras sijpelt en automatisch gefilterd word waardoor de combinatie met de zon dit water volledig gereinigd word.
het water wat wij dus drinken vanuit de gewone kraan is dus eigenlijk zeer ongezond, het meest goedkope bronwater is op dit moment de veiligste manier van drinken. Of de bron rechtstreeks vanuit de grond is de allermooiste optie.