Tuesday, June 30, 2009

Nederland zeer slecht voorbereid op rampen...

Onvoldoende ambulances bij ramp AMSTERDAM - De hulpverlening schiet ernstig tekort als er in Nederland een ramp zou gebeuren. 's Nachts zijn er te weinig ambulances.


Volgens de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid zijn regio's niet goed op elkaar ingespeeld. Afspraken om elkaar te helpen zouden vaak ontbreken. Geen enkele regio kan een ramp zelfstandig aan.

Slechts 6 van de 25 veiligheidsregio's hebben genoeg ambulances om 's nachts in het eerste uur na een grote ramp 25 zwaargewonden af te voeren. In dat uur is de overlevingskans van slachtoffers nog groot.

Andere regio's hebben vaak uren nodig om hulp op touw te zetten.

Media

Bij een eventuele grote ramp zal Nederland op alle fronten zeer ernstig tekort doen, bij het eventueel onderwater komen te staan van het Westelijk deel van Nederland zal de communicatie met vrijwel het gehele land volledig plat komen te liggen omdat grotendeels de media in het Westen van het land is gesetteld.

Grote problemen zijn zeer snel te verwachten vanwege de voorspelde voorspellingen.

Ziekenhuizen

Ook met ziekenhuizen is het zeer slecht gesteld vanwege de ver uit elkaar liggende lokaties op vele plaatsen in Nederland.
Op veel plaatsen moet ruim een half uur gereisd worden voordat men bij ziekenhuizen aan kan komen.

Door het grotendeels samenvoegen van veel ziekenhuizen in de laatste jaren is een groot tekort ontstaan in het snel en goed op kunnen treden in de juist kleine kernen op vele plaatsen in geheel Nederland.

De overheid die de afgelopen deccennia heeft geregeerd zou zeer zeer ernstige tekortkoming ten laste moeten worden gelegd omdat zij een overheids systeem gecreerd heeft wat totaal niet naar behoefte heeft kunnen en niet kan functioneren.