Monday, June 29, 2009

Mexicaanse griep blijft zich uitbreiden.. ( telegraaf)

Wereldwijd 70.000 gevallen van Mexicaanse griep GENEVE - De Mexicaanse griep is wereldwijd vastgesteld bij ruim 70.000 mensen. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maandag bekendgemaakt in Geneve.



Het totale aantal besmettingen staat volgens de VN-organisatie op 70.893. Dat zijn er 11.079 meer dan de 59.814 die vrijdag werden gemeld. Ook zijn er sinds vrijdag 48 sterfgevallen door het H1N1-virus bij gekomen. Het dodental staat nu op 311.

In Denemarken blijkt een eerste grieppatiĆ«nt resistentie te hebben ontwikkeld tegen de virusremmer Tamiflu, die wordt ingezet tegen het H1N1-virus. „Terwijl hij de Tamiflu-medicijnen innam, leek hij resistentie te ontwikkelen, aldus David Reddy van het bedrijf Roche Holding AG, dat Tamiflu produceert. PatiĆ«nten met gewone griep kunnen resistent zijn tegen Tamiflu. Dat dit bij de Mexicaanse griep ook zou gaan gebeuren is niet onverwacht, aldus Reddy.

De WHO verhoogde onlangs de pandemische fase naar de hoogste schaal: fase zes. De eerste grieppandemie sinds 1968 is hiermee onderweg.