Saturday, December 27, 2008

Zuiud Frankrijk getroffen door hevige sneeuwval ( de morgen.be)

Verkeerschaos door sneeuw in Midi-Pyreneeën en Languedoc-Roussillon

Hevige sneeuwval heeft vandaag voor verkeerschaos gezorgd op diverse verkeersassen van verschillende departementen in de Midi-Pyreneeën en Languedoc-Roussillon. In vijf departementen was de oranje alarmfase nog afgekondigd aan het einde van de namiddag.
Het verkeer op de A9 was de hele namiddag geblokkeerd door de hevige sneeuwval. Daardoor was het onmogelijk via deze weg Spanje te bereiken, meldde het verkeersinformatiecentrum.

Daarnaast waren er ook problemen op de nationale en secundaire wegen van de Oostelijke Pyreneeën. Ook in Aude, Ariège, Aveyron, Haute-Garonne en Tarn werd het verkeer bemoeilijkt door de sneeuwval.

Er werd drie tot acht centimeter sneeuw vastgesteld op hoogtes onder 500 meter. Daarboven vielen er tientallen centimeters sneeuw. In Tarn viel er in sommige regio's meer dan 20 centimeter.

Het oranje alarm dat in negen departementen in het zuiden van Frankrijk werd afgekondigd door de meteorologische dienst, werd in de namiddag opgeheven voor vier departementen van de Midi-Pyreneeën (Ariège, Aveyron, Haute-Garonne en Tarn). (belga/lb)