Wednesday, April 05, 2006

nieuws

Piramide opgegraven in Mexico-Stad

Uitgegeven: 5 april 2006 20:43

MEXICO-STAD - Archeologen hebben een grote 1500 jaar oude piramide ontdekt in een arbeiderswijk van de Mexicaanse hoofdstad Mexico-Stad. Het bouwwerk werd gevonden tijdens graafwerkzaamheden in een heuvel waarop ieder jaar de kruisiging van Christus wordt nagespeeld.

De piramide, circa 18 meter hoog, is mede door het jaarlijkse spektakel met honderdduizenden toeschouwers flink beschadigd.


Op de heuvel staan ook veel illegale gebouwen. De piramide is gemaakt door dezelfde mensen die verantwoordelijk waren voor de wereldberoemde bouwwerken op de archeologische vindplaats Teotihuacan (Stad van de Goden), 45 kilometer verderop.

Homoganzen mijden paringsdans

Uitgegeven: 5 april 2006 17:08
Laatst gewijzigd: 5 april 2006 17:09

MALMÖ - Een mannelijk stelletje homoganzen in het Zweedse Malmö valt deze lente op tussen de heteroseksuele soortgenoten. Terwijl de andere ganders omslachtige paringsdansen uitvoeren om de vrouwtjes te imponeren, tonen de twee homoganzeriken door uitdrukkelijk ontspannen gedrag dat zij zoiets niet nodig hebben.

Dat meldde vogeldeskundige Blomquist van de Zuid-Zweedse stad woensdag op de Zweedse radio. Volgens hem is het al het derde jaar dat de homoganzen na hun winterverblijf in het zuiden het Pildammsparken in Malmö opzoeken. Het paar is onafscheidelijk en onderneemt geen enkele poging tot baltsgedrag. Volgens de radio woont in het park ook een homoseksueel zwanenpaar.

Opmerking ook homo,s zijn dus puur natuur dit zouden diverse religieuze leiders eens moeten lezen....

waarheid komt boven...

Hartstichting laat effect werk in kaart brengen

Uitgegeven: 5 april 2006 07:17

RIJSWIJK - De Hartstichting laat in gezondheid gespecialiseerde economen uitrekenen welke besparing het werk van de stichting de samenleving oplevert. Dat schrijft dagblad Trouw woensdag.

"Wij hebben geen flauw idee wat de impact is van onze activiteiten", zegt directeur Hans Stam van de Hartstichting. "We weten dat we goed werk doen, maar hoe goed? Dat willen we meten."

Volgens de directeur heeft geen enkel Nederlands gezondheidsfonds een beeld van de werkelijke impact op de samenleving. Het is voor het eerst dat een dergelijke organisatie zo een meting laat doen door wetenschappers.

opmerking;
( deze directeur krijgt vrijwel jaarlijks ruim 450.000 euro, dit is toch wel schandalig te noemen dat een organisatie als deze niet eens weet wat voor werk ze af leveren laat staan dat ze weten waar het geld heen gaat wat mensen te goeder trouw storten...