Monday, February 28, 2011

Mieren voorspellen aardbevingen.. ( Faqt.nl) zie ook www.ge-di-christi-re.com bacterie voorspelt beving...masaru emoto)

Voorspellen mieren aardbeving?

Een Duitse geoloog denkt in de toekomst veel mensenlevens te kunnen redden. Door mieren in te gaan zetten.

De vele doden bij de aardbeving in Nieuw Zeeland hadden voorkomen kunnen worden. Dat denkt geoloog Ulrich Schreiber van de universiteit van Duisburg-Essen in Duitsland. Hij bestudeert vulkanen en aardbevingen en het viel hem op dat hij tijdens zijn onderzoek vaak vlak voor een vulkaanuitbarsting werd geprikt door rode bosmieren.

Toeval? Schreiber denkt van niet. Na de aardbeving van l’Aquila in ItaliĆ« in 2009 bezocht hij gelijk het gebied. Ook daar vond hij opvallend veel mieren. Om de proef op de som te nemen, begroef hij een camera in een mierennest in de Duitse Eiffel. Daar vinden geregeld lichte aardbevingen plaats. Steeds als dat gebeurt, gedragen de mieren zich opvallend onrustig.
Schreiber merkte dat de kleine beestjes dan ineens erg actief werden en ook ‘s nachts gingen bewegen. Ook kwamen ze veel minder in hun mierenhoop en beten ze vaker mensen en dieren.

Waarom? De Duitse geoloog denkt dat ze gassen kunnen waarnemen die vlak voor een aardbeving uit de bodem loskomen. Daardoor worden ze onrustig en verlaten ze het nest. Dat zou betekenen dat mieren voor mensen een ideaal waarschuwingssysteem zouden vormen. Schreiber wil een camera op een kolonie mieren bij Istanbul richten, waar in de toekomst een grote beving wordt verwacht. Alleen dan kan hij zeker zijn dat zijn hypothese echt werkt. Andere geologen en biologen denken echter dat Schreiber het bij het verkeerde eind heeft, zijn theorie is met veel scepsis ontvangen.