Sunday, April 25, 2010

Tornado Mississippi .. ( telegraaf)

Tornado maakt slachtoffers in Mississippi

JACKSON - Een tornado heeft zaterdag dood en verderf gezaaid in de Amerikaanse staat Mississippi. Zeker tien mensen kwamen om het leven in de zuidelijke staat. De autoriteiten sluiten niet uit dat het dodental nog naar boven moet worden bijgesteld, aangezien veel woningen en andere panden zwaar zijn beschadigd door de zware windhoos.

Volgens de nieuwszender CNN zouden alleen in het dorp Yazoo, ten noorden van de hoofdstad Jackson, al twintig tot dertig huizen zijn verwoest tijdens het natuurgeweld. Zeker drie mensen vonden hier de dood. In grote delen van Mississippi viel de stroomvoorziening uit. Meer dan twintig mensen raakten gewond toen de anderhalve kilometer brede windhoos over de regio trok met windsnelheden tot meer dan 240 kilometer per uur.

De bevolking in de staten Mississippi, Arkansas, Louisiana, Alabama, Kentucky, Georgia, Tennessee, Ohio, Illinois en Indiana is gewaarschuwd voor het noodweer in de middag en avond, met hevige slagregens, sneeuw en onweer. Meerdere tornado's houden huis in de centrale en zuidelijke staten, die vaker worden geteisterd door dit natuurfenomeen. De autoriteiten spreken van een bijzonder gevaarlijke situatie.

In diverse steden en dorpen zijn opvangcentra ingericht voor mensen die dakloos zijn geraakt tijdens het noodweer.