Wednesday, December 30, 2009

Zeeleeuwen massaal weg... ( america blog..)

Ze overspoelden de baai, en nu zijn ze weg”


De zeeleeuwen bij enkele van San Francisco’s baaien zijn legendarisch. Iedere toerist moet ze simpelweg gezien hebben. Maar onlangs hebben de dieren de stad massaal verlaten.

Dit is des te vreemder omdat er enkele weken geleden juist meer zeeleeuwen dan ooit tevoren lagen. Een grote groep dieren bezocht de baai van San Francisco, waardoor er plotseling 1500 zeeleeuwen waren. Maar sinds vorige week zijn ze plotseling allemaal vertrokken.

Volgens experts is de meest logische verklaring dat de zeeleeuwen achter een grote voedselbron aan zijn gegaan. “Waarschijnlijk kwamen de nieuwe zeeleeuwen voor voedsel en zijn ze met de zeeleeuwen die hier al waren door gezwommen naar deze voedselbron”, aldus Jeff Boehm, directeur van het zeedierenpark in de stad.


Dit is des te vreemder omdat enkele weken geleden er juist meer zeeleeuwen dan ooit tevoren lagen. Een grote groep dieren bezocht de baai van San Francisco, waardoor er plotseling 1500 zeeleeuwen waren. Maar sinds vorige week zijn alle dieren vertrokken.

Het kan ook overduidelijk een voorbode zijn van een grote natuurramp omdat ook op andere plaatsen reeds dieren aan het trekken zijn gegaan.