Tuesday, December 29, 2009

Pole shift in aantocht vissen zwemmen massaal op nieuwe leylijnen aarde.. Let u op berichtgevingen wereldwijd..

Maanvis spoelt aan en sterft in Middelkerke ( de morgen.be)

Op het strand voor het casino van Middelkerke is deze namiddag een maanvis aangespoeld. Dat meldt de West-Vlaamse regionale televisie. Het was een strandhengelaar die de vis opmerkte. Wellicht is het dier onderkoeld geraakt. De vis is intussen overleden. Hij is ter beschikking gesteld van de Beheerseenheid van het Mathematisch Model van de Noordzee (BMM) voor wetenschappelijk onderzoek.

Zestig centimeter
Maanvissen zijn platvissen die leven in water van 20 graden Celsius en meer. Het grootste exemplaar ooit gevangen was 3,1 meter lang en 4,26 meter hoog, en woog 2,3 ton. Het exemplaar dat vandaag aanspoelde, was zestig centimeter lang. Het was van 2003 geleden dat er aan de Vlaamse kust nog een maanvis aanspoelde. Ook toen was dat in Middelkerke.

Koude golfstroom
"Vermoedelijk is de vis in de koude golfstroom terechtgekomen", zegt Steve Vervaecke van het Sea Life Centre in Blankenberge dat de vis ophaalde. "Door het koudere water gaan de maanvissen dan meer aan de oppervlakte zwemmen om zich op te warmen. Gezien de winterperiode is dat wellicht niet gelukt. Maanvissen komen voor vanaf de Spaanse kust. De periode waarin deze vis aanspoelde, is niet abnormaal."

De vis zal nu wetenschappelijk worden onderzocht. "Er zaten veel parasieten op", weet Steve Vervaecke. "Dat is ook typisch voor deze vissen." (belga/eb)