Tuesday, July 31, 2007

Spinnen beet gevaarlijker dan mensen denken ( ook in Nederland dukken steeds meer giftige spinnen op.

Acteur krijgt dodelijke spinnebeet

AMSTERDAM - Pim Weesels, die de hoofdrol speelt in de nieuwe Nederlandse speelfilm Scheepsjongens Van Bontekoe,is afgelopen weekeinde door het oog van de naald gekropen. Er zijn voor de avonturenfilm opnames gemaakt op Fitzroy Island in Australië en daar is hij gebeten door een gevaarlijke spin. Amputatie van zijn arm is ternauwernood voorkomen.

Pim voelde wel een steek, maar speelde gewoon door. Echter, een paar dagen later, kreeg hij nogal veel jeuk en zag hij tot zijn verbazing rode open plekken op zijn binnenarm. Ook stroomde er etter uit. Hij is nog zo stoer geweest om eerst niks te zeggen, maar make-upartists kregen het de volgende dag door. Spoorslags werd Pim naar het ziekenhuis van Port Douglas vervoerd. Daar constateerde men de spinnenbeet en werd hij behandeld. De artsen waren er net op tijd bij. Als de 15-jarige Pim niet naar het ziekenhuis zou zijn geweest, zou zijn arm zwart zijn geworden en amputatie een noodzaak zijn geweest.

Behalve spinnen is de cast van Bontekoe, onder wie Chris Zegers, Cees Geel en Peter Tuinman, in de wildernis van Australië ook nog slangen, krokodillen en kangoeroes tegengekomen. "Het is weer eens wat anders dan koeien in Friesland", lacht regisseur Steven de Jong. Eind volgende week worden de opnames in Australië afgerond.

Pim Weesels, die de hoofdrol speelt in de nieuwe Nederlandse speelfilm Scheepsjongens Van Bontekoe,is afgelopen weekeinde door het oog van de naald gekropen. Er zijn voor de avonturenfilm opnames gemaakt op Fitzroy Island in Australië en daar is hij gebeten door een gevaarlijke spin. Amputatie van zijn arm is ternauwernood voorkomen.