Saturday, July 28, 2007

Grote storing treft KPN

RIJSWIJK - Het internationale netwerk van KPN kampt al sinds het middaguur vrijdag met grote problemen. Mobiel telefoon- en smsverkeer van en naar het buitenland is zo goed als onmogelijk. Dat meldde een woordvoerder van KPN vrijdagavond.

In het binnenland hebben eigenaren van een mobiele telefoon problemen met smsen. Het is nog onbekend hoe lang de storing gaat duren. KPN heeft inmiddels een calamiteitenteam bij elkaar geroepen om het probleem op te lossen. Het concern hoopt dat de storing voor morgen verholpen is, aldus de zegsman. Prepaid smsen is volgens KPN binnen Nederland wel mogelijk.

Met 'zwarte zaterdag' voor de deur voorziet de ANWB problemen door het verstoorde telefoonverkeer. ,,We merken de hele dag al dat er minder telefoonverkeer is dan normaal. De hulpverlening kan hierdoor zaterdag ernstig gehinderd worden'', aldus een woordvoerder van de ANWB. De verkeersdienst kan op zijn beurt KPN-klanten in het buitenland niet bereiken.

In Nederland gaan dit weekeinde ongeveer 1 miljoen mensen op vakantie. De helft daarvan gaat naar het buitenland. De ANWB voorziet niet veel problemen op de Nederlandse wegen.