Wednesday, July 25, 2007

Negatief reisadvies UNITED KINGDOM

Twee doden door Brits noodweer
De zware onweersbuien die gisteren over het zuiden en midden van Engeland trokken, hebben aan zeker twee personen het leven gekost.

Twee maanden
Het barre weer veroorzaakte ook veel overlast, melden Britse media. Op sommige plaatsen viel in een etmaal meer regen als normaal in twee maanden. Veel rivieren traden buiten hun oevers.

Helikopters
Na overstromingen in het zuidwestelijke Gloucestershire moesten helikopters er aan te pas komen om mensen te evacueren uit scholen en woningen. Duizenden mensen in Engeland en Wales moesten de nacht in een noodopvang doorbrengen.

Heathrow
Ook zaten veel mensen gedurende de nacht vast in hun auto omdat wegen waren geblokkeerd. Bijna 150 vluchten vanaf de luchthaven Londen Heathrow werden geannuleerd. Ook talrijke spoorwegen waren onbruikbaar. Verder kampte de Londense ondergrondse met grote problemen. Britse meteorologen waarschuwden voor meer zware regenval.

Voor vrijwel geheel Engeland geven wij een negatief reisadvies uit. de voospellingen die gedaan zijn zullen nu uit komen echter zijn dit pas de voorbodes.
De luchtlagen zijn met elkaar in volledige frontale botsingen aan het komen waardor er directe statische ontladingen ontstaan en het regenwater met haar electrische ontladingen richting aarde stuurt.

Nogmaal waarschuwen wij dat deze ontladingen zeer levensbedreigend zijn. Het verzoek dan ook aan u tijdens deze buien een zeer beschutte plaats te zoeken maar vooral niet onder bomen of gebouwen die veelal van blik of aluminium zijn voorzien.