Thursday, April 20, 2006

Europa maakt vergissing we zijn 1918 vergeten...

Buitenland

do 20 apr 2006, 01:00
'Europa goed voorbereid op pandemie'
LONDEN - Europese landen zijn goed voorbereid op een menselijke pandemie van het vogelgriepvirus. De samenwerking tussen landen kan echter nog wel worden verbeterd, meldden volksgezondheidsexperts donderdag.


De resultaten van een Brits onderzoek naar de voorbereidingen van Europa werden gepubliceerd in het Britse medische vakblad The Lancet.

„De grote meerderheid van de 29 onderzochte Europese landen houdt zich aan de regels van de Wereldgezondheidsorganisatie”, zei een van de onderzoekers, Richard Coker.

De belangrijkste verbeteringen moeten volgens Coker gebeuren in de samenwerking binnen de Europese Unie en buurlanden Bulgarije, Roemenië, Noorwegen en Zwitserland. Verder beschikt nog niet ieder land over voldoende vaccins en maskers wanneer de vogelgriep in Europa uitbreekt.

Nederland scoorde samen met onder andere Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië goed in het onderzoek. Het minst voorbereid op een vogelgriepcrisis zijn Tsjechië, Italië, Roemenië en Portugal. Coker benadrukte dat in alle nationale protocollen nog ruimte voor verbetering is.


Ook nu maakt europa een zeer grote vergissing we zijn blijkbaar vergeten dat in 1918 hetzelfde werd geroepen maar dit is juist een afroeping op het lot en zal onvermijdelijk zijn, conclusie 1918 gebasseerd op feiten; aantal doden 40 miljoen, resultaat ; helft van complete wereldbevolking was ziek.