Saturday, December 30, 2006

uren der waarheid ...???? of komt ware aard boven..

'Saddam in komende uren terechtgesteld'
Uitgegeven: 29 december 2006 18:02 Laatst gewijzigd: 29 december 2006 22:45 AMSTERDAM - Saddam Hussein wordt uiterlijk zaterdag opgehangen. Dat heeft de Iraakse rechter Munir Haddad vrijdag gezegd. "Saddam wordt vandaag of morgen geëxecuteerd", zei Munir, een van de rechters die het doodvonnis voor de Iraakse oud-dictator in hoger beroep bevestigde. "Alle voorbereidingen zijn getroffen."
Advocaten van Saddam zeiden dat hij niet langer in handen van de Amerikanen is en riepen op de 'oneerlijke' terechtstelling niet door te laten gaan. Premier Nouri al-Maliki heeft het doodvonnis getekend, zei een regeringsfunctionaris in Bagdad op voorwaarde van anonimiteit.

Hij voegde eraan toe dat Saddam nog niet in handen is van de Iraakse autoriteiten en dat de overdracht pas vlak voor de executie plaatsheeft. Wie momenteel verantwoordelijk is voor Saddam is onduidelijk.
Camp Cropper
Saddam verbleef tot vrijdag in de Amerikaanse militaire gevangenis Camp Cropper. Hij werd ter dood veroordeeld voor de moord op 148 mensen uit Dujail die in 1982 werden gearresteerd nadat in die sjiitische stad een aanslag op hem was gepleegd.
De leider van het advocatenteam van Saddam, Khalil al-Dulaimi, zei eerder vrijdag in Jordanië dat Amerikaanse functionarissen hem hebben verzocht iemand te machtigen de persoonlijke eigendommen van Saddam in ontvangst te nemen. Al-Dulaimi zei die machtiging nog niet te hebben verleend, maar het verzoek zou wel betekenen dat de overdracht van Saddam aan de Iraakse autoriteiten nabij is.
Verhinderen
Advocaten van Saddam Hussein hebben een Amerikaanse rechtbank vrijdag gevraagd te verhinderen dat de VS hun cliënt overdragen aan de Iraakse autoriteiten. Dat heeft een woordvoerder van een federale rechtbank in Washington bekendgemaakt.
Donderdag werd een soortgelijk verzoek van de eveneens ter dood veroordeelde voormalige opperrechter van het Iraakse Revolutionaire Hof, Awad Hamed al-Bandar, afgewezen. Het ministerie van justitie stelde toen dat Amerikaanse rechtbanken geen jurisdictie hebben om in te grijpen in de rechtsgang in een ander land.
Bezoek
Donderdag kreeg Saddam bezoek van zijn twee halfbroers, zei een andere advocaat uit het team, Badee Izzat Aref. Hij had daar zelf om gevraagd en hij heeft zijn persoonlijke eigendommen aan hen overhandigd, zei Aref. Volgens een topambtenaar van het ministerie van defensie overhandigde Saddam een van zijn halfbroers ook zijn testament. Een woordvoerder van het tribunaal dat hem veroordeelde, ontkende echter dat Saddam bezoek had gehad van zijn familie.
Volgens een hoge regeringsfunctionaris in Washington bereidt het Witte Huis zich erop voor dat de executie mogelijk dit weekeinde plaatsvindt, op basis van informatie die de Amerikanen hebben ontvangen van de Iraakse regering.
Al-Maliki zei vrijdag dat degenen die bezwaar maken tegen de executie van Saddam de nagedachtenis van zijn slachtoffers onrecht doen. "Ons respect voor de mensenrechten eist van ons dat we hem executeren en er zal geen herziening of uitstel zijn van het voltrekken van het vonnis", aldus Al-Maliki. "Niets en niemand kan het vonnis tenietdoen."

Opmerking; word in het Christendom niet gesproken over vergiffenis van de grootste zondaar...

de wereld staat inderdaad op zijn kop de Vs is verantwoordelijk voor miljoenen doden en daar word met geen woord over gesproken...

bush of de duivel op aarde ......................