Wednesday, March 02, 2011

Modderstromen en aardverschuivingen blijven schade maken in La Paz.. grootschalige hulpactie leger Bolivia ( BBC/ Meerdere media)


Op afbeeldingen is overduidelijk te zien hoe extreem groot de schade is en dat het Boliviaanse leger grootschalig is ingezet de mensen van de fragiele heuvels af te krijgen.

Op veel plaatsen zijn de heuvels zo gevaarlijk geworden dat ook in andere delen van La Paz gevaar dreigt voor complete aardverschuivingen.

De verschuivingen worden veroorzaakt door ongewone extreme regenval, in zeer korte tijd valt zo veel regen al tijden lang waardoor heuvels en bergkammen instabiel worden en instorten met alles wat daar op staat.

Wonder boven wonder zijn geen slachtoffers gemeld, of dit waar is kan niet worden gecheckt, aan de schade te zien moet het vrijwel zeker zijn dat er slachtoffers onder het puin en of de heuvels liggen.

Erg vreem is de benoemen dat veel media gewoon alles doodzwijgen en niets vermelden over veel natuurrampen als deze. Ook Brazilie kampt nog dagelijks met grote problemen omtrent regenval, aardverschuivingen en inzakken van hele heuvels. Ook hier word door de media veel verzwegen, werkelijk ongelooflijk dat mensen niet een stuk waarheid te zien krijgen wat wel hoort...

BBC:

Aftermath of floods and landslides in Bolivia

More than 5,000 people have been left homeless by the landslide that swept through parts of the Bolivian capital.

Officials in La Paz say 400 houses were destroyed.

President Evo Morales has visited the area for himself and promised to build new housing.

Dominic Kane reports.
Read More