Friday, September 24, 2010

Queen Elisabeth vraagt bijstand aan.. ( the independent/ telegraaf)


Britse Koningin vroeg bijstand aan om paleis te verwarmen LONDEN - De koningin van Engeland wordt fel bekritiseerd nu bekend is dat ze bijstand heeft geprobeerd aan te vragen om haar paleizen te verwarmen.



Foto: REUTERS
Ads door Google
Digidentity Bedrijven
Schakel om van DigiD voor Bedrijven naar eHerkenning

mijn.digidentity.eu


Starterslening berekenen
Informatie over de Starterslening. Krijg €70.000 koopwoning subsidie.

www.starterslening.nl


Horecabaan in Winterberg?
Er is plaats bij het leukste hotel! werken met plezier in een superteam

www.brabander.nl


Een assistent van de koningin heeft in 2004 een aanvraag gedaan van ruim 70 miljoen euro om de ‘Queen’ en haar personeel warm te houden.

Energieprijzen

De assistent klaagde over het stijgen van de energieprijzen. De subsidie die de Koningin van de overheid ontving, was bij lange na niet voldoende, meende de assistent.

"Helaas" werd het verzoek afgewezen om vier extra verwarmingselementen in Buckingham Palace en Windsor Castle te plaatsen. Dit blijkt uit recent vrijgegeven documenten in handen van The Independent.

Voor de armen

In een brief aan het Koninklijk Paleis verontschuldigt het Ministerie voor Cultuur, Media en Sport zich. Er wordt uitgelegd dat de subsidies bedoeld zijn om families met een laag inkomen te helpen.

The Republic, een Britse kampanjegroep tegen de monarchie, is slecht te spreken over de bevindingen. “Het is verschrikkelijk”, aldus woordvoerder Graham Smith.

“De bijstand hoort naar de armen te gaan. Het idee dat de Koninklijke familie hiermee vandoor gaat is afschuwelijk.” Een woordvoerder van Buckingham Palace wilde niet op het nieuws reageren.